• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι που «καίνε» βουλευτές και πρώην υπουργούς - Στα όρια κακουργήματοςΣτο επίκεντρο της κακοκαιρίας Erminio η Αττική, «βροχή» τα 112 - Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρεςΤι λέει η Καρυστιανού για το κόμμα της: Το όνομα, το βίντεο με την κλεψύδρα και η ιδρυτική διακήρυξηΑυτή η μικρή πόλη είχε τον πιο μολυσμένο αέρα του 2025 - «Ακόμα κι η αναπνοή είναι δύσκολη»
δημοφιλές τώρα: Ξέχνα το Duolingo: Ειδικοί μοιράζονται τα μυστικά για την εκμάθηση ξένων γλωσσών
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.12.2018 13:36
Newsroom
Newsroom

Καμμένος: Νεκρή η Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις δηλώσεις Ζάεφ (vid)

Εντονη η αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις νέες δηλώσεις του Ζάεφ περί «μακεδονικής» γλώσσας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "Συμφωνίας των Πρεσπών"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. ζητά πλέον, την απόσυρση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ με αφορμή βίντεο όπου φαίνεται ο Ζόραν Ζάεφ να μιλά για μακεδονική γλώσσα. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει το ίδιο στη Βουλή της πΓΔΜ, όπου έκανε λόγο για εμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη αναφορά του Ζόραν Ζάεφ στο θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

«Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

Νωρίτερα σε βίντεο που ανάρτησε ο Ζόραν Ζάεφ στη σελίδα του στο Facebook, αναφέρει ότι «είμαστε μακεδόνες», μιλάμε «μακεδονικά» και κανείς δεν θα το αμφισβητήσει αυτό ξανά».

Στο εν λόγω βίντεο, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός». Στους ισχυρισμούς του συμπεριέλαβε και σχόλια του τύπου ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει όσο ποτέ στο παρελθόν τη «μακεδονική« ταυτότητα και την «μακεδονική γλώσσα».

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διάλογοι που «καίνε» βουλευτές και πρώην υπουργούς - Στα όρια κακουργήματος

Τι λέει η Καρυστιανού για το κόμμα της: Το όνομα, το βίντεο με την κλεψύδρα και η ιδρυτική διακήρυξη

Ποιοι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη - Τα αλώβητα επαγγέλματα και οι επιλογές των νέων

Αυτή η μικρή πόλη είχε τον πιο μολυσμένο αέρα του 2025 - «Ακόμα κι η αναπνοή είναι δύσκολη»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Πάνος Καμμένος
  • ΠΓΔΜ
  • Συμφωνία των Πρεσπών
  • Ζόραν Ζάεφ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr