• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών - Ζητά διώξεις και αυτόφωροΣτο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Φιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.02.2020 18:48
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό📌 «Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Δένδια📌 Η δήλωση Τσαβούσογλου που πυροδότησε αντιδράσεις

Κυρώσεις από την Ε.Ε. κατά της Τουρκίας ζητεί η Κύπρος - «Πόλεμος» για Τσαβούσογλου

Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέδειξε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και υπογράμμισε πως η Αμμόχωστος πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: eurokinissi ,APimages
copyright: eurokinissi ,APimages

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδεία αξιωματούχων της κυπριακής κυβέρνησης, για τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής. Ο Κύπριος Πρόεδρος αναμένεται να συμμετάσχει στις εργασίες της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ)  της Ένωσης για 2021-2027.

Πριν αρχίσει η Σύνοδος, ο κ. Αναστασιάδης είχε ήδη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την Τετάρτη είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σάσολι, όπως αναφέρει το κυπριακό σάιτ, Sigmalive.

Παράλληλα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είχε μια πολύ παραγωγική συζήτηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Κύπριος Πρόεδρος ανέδειξε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων σχετικά με την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και υπογράμμισε πως η Αμμόχωστος πρέπει να επιστραφεί στους νόμιμους κατοίκους της. Έγινε επίσης αναφορά στο θέμα των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και επανέλαβε την ανάγκη κυρώσεων κατά της Τουρκίας. 

A very productive meeting with President @vonderleyen, discussing #MFF & various issues of specific interest for #Cyprus. Raised the turkish illegal operations in Cyprus' #EEZ and #sanctions. Underlined that the fenced area of #Varosha ought to be returned to its lawful owners. pic.twitter.com/PsOkRrE241

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) February 20, 2020

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Στο μεταξύ, φωτιές στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό έχει ανάψει η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε πως οι Ελληνες κάνουν παιχνίδια στην πλάτη των Τούρκων.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι πρωτοφανές πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δεν δικαιολογεί τα πάντα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Είναι πρωτοφανές πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επικαλείται δηλώσεις Τούρκου Υπουργού, διεκδικώντας την… παρασημοφόρησή του. Η επιδίωξη κομματικού οφέλους δε δικαιολογεί τα πάντα.

— Nikos Dendias (@NikosDendias) February 20, 2020

Σημειώνεται πως ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολίασε μέσω των social media τα εξής:

«Τώρα, ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις» στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που «είναι υπερβολικά πατριώτης», πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;».

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Δένδια

«Πυρά» κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου του, Αλέξη Χαρίτση, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλουτ Τσαβούσογλου. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε να απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες στο ερώτημα αν είναι προσβολή ή παράσημο τα όσα λέει ο Τσαβούσογλου για την κυβέρνησή του», αναφέρει ο κ. Χαρίτσης.

«Το ότι έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δένδιας δεν το λες και τιμητικό για τον ίδιο. Δεν περιμέναμε να απαντάει εξ’ ονόματος των πατριδοκάπηλων που το κόμμα του εξέθρεψε προεκλογικά. Περιμέναμε να τους καταδικάσει. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να επεδείκνυε έστω και μέρος αυτών των αντανακλαστικών απέναντι στην πρωτοφανή τουρκική προκλητικότητα και όχι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η δήλωση Τσαβούσογλου που πυροδότησε αντιδράσεις 

O Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σε νέα προκλητική δήλωση όταν αναφέρθηκε  στις συναντήσεις Ερντογάν και Μητσοτάκη σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. 

«Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας, να είστε ειλικρινείς, να μιλήσουμε, να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι έχουν δικαιώματα» είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TRT.

16s6tsv-thumb-large-thumb-large.jpg

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου, Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών να κάνουν προετοιμασία για την «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», όπως τη χαρακτήρισε ο Τσαβούσογλου, καθώς επίσης για το τζαμί στην Αθήνα και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη, προσωπικά, εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς. Αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ» ανέφερε. Ερωτηθείς για το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πού θα πάει και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να στείλει επιπλέον πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.

Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κυρώσεις
  • κρίση στη Μεσόγειο
  • Νίκος Αναστασιάδης
  • Κύπρος
  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr