«Λόγχη»: Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση Γερμανών και Ελλήνων στο Μυρτώο
Η συγκεκριμένη άσκηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη στιγμή που η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανεβαίνει και οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο απρόβλεπτες, η Ελλάδα στέλνει ηχηρά μηνύματα στην άλλη όχθη του Αιγαίου, ενισχύοντας τη συνεργασία της με δυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση μικρής κλίμακας στο Μυρτώο Πέλαγος, με τη συμμετοχή μονάδων κρούσεως επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.
Η συγκεκριμένη άσκηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.
Και παρότι ολοκληρώθηκε η άσκηση, όπως έχει γίνει γνωστό, τα πλοία θα έχουν έντονη παρουσία και στο Αιγαίο στο επόμενο διάστημα.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες:





Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Τι θα κάνει η κυβέρνηση
Το κρίσιμο πρώτο εξάμηνο του 2026: Τι θα γίνει σε ελληνοτουρκικά και Ανατολική Μεσόγειο
Όλο και πιο ακριβά τα φάρμακα: Στο 1 δις ευρώ θα φτάσει η συμμετοχή των ασθενών έως το 2028 – Τι έδειξε μελέτη
Το στραβοπάτημα που φοβόταν η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες, ο Μυλωνάκης που υποφέρει από αμνησία και ο ευρωβουλευτής Παππάς που γρονθοκόπησε δημοσιογράφο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




