• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αποκαλύψεις για τον θάνατο του Μαζωνάκη από νοσηλεύτρια του ιατρείου: «Υπήρξαν μέθη και δύο πλασμαφαιρέσεις ταυτόχρονα»Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν πυραύλους και drone στη Σαουδική ΑραβίαΚαρυστιανού: Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα φύγω από τη χώραΟυρές 7 χιλιομέτρων στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν: Το εμπόριο της Τεχεράνης μεταφέρεται στη στεριά
δημοφιλές τώρα: Ο καιρός αλλάζει: Λίγο... καλοκαίρι πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας το τριήμερο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.03.2020 23:17
Newsroom
Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά ούτε τώρα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Το ΚΥΣΕΑ όφειλε να ανακοινώσει σχέδιο αποσυμφόρηση, τονίζει η Κουμουνδούρου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (Copyright: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (Copyright: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Σε κάθε περίπτωση, το ΚΥΣΕΑ όφειλε σήμερα να επεξεργαστεί και να ανακοινώσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσης μεταφοράς πληθυσμών στην ενδοχώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστηρίζει πως «όσο η κυβέρνηση το αρνείται, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος όξυνσης και φαινομένων ακραίας βίας, τόσο μεταξύ Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων όσο και εις βάρος προσφύγων». «Και την ευθύνη για αυτό καθώς και για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής», προσθέτει, «την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τρέχει σπασμωδικά και χωρίς σχέδιο πίσω από αυτές,προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κρίση που κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη και αιφνίδια ήταν, παρά τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ». Σημειώνει ότι «για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, η Τουρκία είχε απειλήσει ουκ ολίγες φορές τόσο την Ελλάδα όσο και την ΕΕ» και πως «η χρονική στιγμή που επέλεξε να πραγματοποιήσει την απειλή δεν είναι τυχαία: έρχεται μετά από ένα επτάμηνο ανεύθυνων επιλογών από την πλευρά  της κυβέρνησης, με κορυφαία την άρνηση της επιλογής της αποσυμφόρησης. Αντιθέτως, το τελευταίο διάστημα επιχειρεί και με τη βία να επιβάλει αυθαίρετες αποφάσεις, μετατρέποντας τα νησιά σε πεδία μάχης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση τρέχει πανικόβλητη, ενώ η ΕΕ μας στέλνει απλώς μηνύματα συμπαράστασης και την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά ούτε τώρα να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, μη τυχόν και επιβαρύνει το πρόγραμμα των ομολόγων του». Συμπληρώνει πως «όλα αυτά φανερώνουν, όχι απλά ανεύθυνο εφησυχασμό και έλλειψη σχεδίου διαχείρισης κρίσης, αλλά και έλλειψη τόλμης».

Διαβάστε ακόμη

Αποκαλύψεις για τον θάνατο του Μαζωνάκη από νοσηλεύτρια του ιατρείου: «Υπήρξαν μέθη και δύο πλασμαφαιρέσεις ταυτόχρονα»

Γιατί η κυβέρνηση θέλει να βάλει «φρένο» στη συζήτηση για τον ΕΦΚ - Το μήνυμα στους γαλάζιους βουλευτές

Καρυστιανού: Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα φύγω από τη χώρα

Jack Savoretti στο ethnos.gr: «Θέλω να ξαναβρώ την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που είχα νέος»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Έβρος
  • ΚΥΣΕΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Καστανιές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>