Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;
Δεν είναι θέμα μόνο ποδοσφαίρου. Είναι μείζον θέμα δημοκρατίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αν η τακτική δικαστής της Super League δίκαζε την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης και έβγαζε μια οποιαδήποτε απόφαση, απλώς θα έκανε το καθήκον της και θα έκρινε κατά τη δικανική της πεποίθηση. Στην απόφαση που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, απλώς αρνήθηκε να δικάσει!
Αποδέχθηκε ως δεσμευτική την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όμως είναι γνωμοδοτική όπως ρητά αναφέρει ο νόμος αλλά και όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που έχριζε πρωταθλητή. Επομένως, το θέμα παύει να αφορά αποκλειστικά τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και τους οπαδούς τους. Είναι θέμα δημοκρατίας.
Αν η δικαστική εξουσία αρνείται να κρίνει υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένα συγκεκριμένο παράκεντρο εξουσίας, τότε το ερώτημα που τίθεται είναι αυτό που αναφώνησε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς της Δεξιάς: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;». Κάθε πολίτης, κάθε υπόθεση δικαιούται να δικάζεται από τον φυσικό δικαστή. Αλλιώς δεν υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης.
Δεν είναι θέμα μόνο ποδοσφαίρου. Είναι μείζον θέμα δημοκρατίας.
Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»
Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση - Ποιες συναντήσεις δρομολογούνται στη «γειτονιά»
Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα
Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




