Επανέναρξη διαπραγματεύσεων: Η Κύπρος βλέπει ευνοϊκούς όρους
Διασφαλίζει τις προσδοκίες για θετική κατάληξη ο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε της σύσκεψης των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τα οποία ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στις προσπάθειες για ετοιμασία των όρων αναφοράς, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συζήτηση επί της ουσίας, για τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς και για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι η προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών φτάνει στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο, αφού ήδη συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένεται, επίσης, ότι θα επισκεφθεί και την Τουρκία.
Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι είναι θετικό ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενεργοποιεί μια διαδικασία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, κατά τρόπο που να διασφαλίζει ότι η διαδικασία θα παρέχει την προσδοκία για θετική κατάληξη.
Επίσης, πρόσθεσε, είναι θετικό ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες επιθυμεί τη διαμόρφωση στέρεου εδάφους με τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς, με τους οποίους θα διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές.
Πώς οδηγήθηκαν στα άκρα οι σχέσεις Τραμπ και Ζελένσκι - Το χρονικό της ρήξης
Θάνατος Μαζωνάκη: Το μήνυμα-φωτιά της Γάκα στην αναισθησιολόγο για τη μιδαζολάμη
«Μια μέρα, όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα πεθάνουμε»: Τα τελευταία λόγια του ιερέα που καταπλακώθηκε από σταυρό
«Μικρές διαστημικές πατάτες»: Γιατί είναι σημαντική η νέα αποστολή εξερεύνησης των δορυφόρων του Άρη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



