• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σπίτι Μου 2: Αντί για 20.000 νέους δανειολήπτες παλαιών κατοικιών, θα μπορούσαμε να έχουμε 19.704 νέους ιδιοκτήτες νεόδμητων κατοικιών«Παραλύουν» την Ελλάδα οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη τη χώρα - Οι κινήσεις μέχρι την κρίσιμη συνεδρίαση«Επιδημία» λαθών στον σιδηρόδρομο: Νέο περιστατικό με συρμό σε λάθος γραμμή - Το αντιλήφθηκε ο μηχανοδηγόςΤο ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.04.2020 16:00
Newsroom
Newsroom

Πέτσας: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια και συγγενείς την Κυριακή του Πάσχα

Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα κατά μόνας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright: APimages
copyright: APimages

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου, επεσήμανε ότι «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε...»

«Θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κορονοϊού» ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς ρομά, προσφυγικές δομές αλλά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού. Εξάλλου, αποδοκίμασε τις συναθροίσεις στις εκκλησίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. «Παραβλέπουν τις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν οι έκτακτες περιστάσεις, κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά για όσα έγιναν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέστησε σαφές ότι «τίποτα δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη», ενώ επανέλαβε ότι όπως και σήμερα, και τότε τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και το κοινό καλό. Για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνονται οι ΜΕΘ και πραγματοποιούνται σημαντικές προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Όπως είπε οι ΜΕΘ έχουν ήδη αυξηθεί από 565 σε 979 δηλαδή αύξηση 73% και συνεχίζεται η προσπάθεια. Παράλληλα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2789 προσλήψεις εκ των οποίων 363 ιατρικού προσωπικού και 2426 νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού.

Εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα παρέχουν κατ' οίκον υπηρεσίες και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πρόσωπα που μπορεί να έχουν προσβληθεί. Επίσης σημείωσε ότι δημιουργήθηκε μητρώο ασθενών κορονοϊού ώστε τα απαραίτητα δεδομένα να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων.

Διαβάστε ακόμη

Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά

Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας από τον Ιανουάριο – Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων

Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Στέλιος Πέτσας
  • Ανάσταση
  • Κορονοϊός
  • Κυριακή του Πάσχα
  • απαγόρευση κυκλοφορίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr