Κόσμος|29.06.2023 18:39

Επίσκεψη Πούτιν στο Νταγκεστάν: Χαμόγελα, αγκαλιές, αλλά και φήμες για σωσία του Ρώσου προέδρου

Newsroom

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στην απομακρυσμένη νότια περιοχή του Νταγκεστάν την Τετάρτη, χαιρετίζοντας πλήθος κόσμου λίγες ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Βάγκνερ.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες του Ρώσου ηγέτη να αλληλεπιδρά με ένα αποκλεισμένο πλήθος σε έναν κεντρικό δρόμο στην πόλη Ντερμπέντ της Κασπίας, σφίγγοντας τα χέρια ενθουσιασμένων υποστηρικτών του, καθώς συναντήθηκε με περιφερειακούς αξιωματούχους για να συζητήσουν για τον τουρισμό στην περιοχή.

Η δημόσια εμφάνιση ήρθε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υλικού που δείχνει τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν, τον ηγέτη ενός αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά του Κρεμλίνου, να επευφημείται και να χειροκροτείται καθώς ο ίδιος και τα στρατεύματά του αποχωρούσαν από το Ροστόφ επί του Ντον.

Σ’ ένα στιγμιότυπο, ο Ρώσος πρόεδρος απεικονίζεται να φιλάει τρυφερά στα μαλλιά μία έφηβη που του ζήτησε μία φωτογραφία.

Φήμες για σωσία

«Ήταν πράγματι μία σπάνια δημόσια εμφάνιση του Πούτιν τόσο κοντά με το πλήθος με πολλούς να υποστηρίζουν ότι μπορεί να ήταν κι ένας από τους σωσίες τους», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η αιφνίδια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας, στην Κασπία Θάλασσα, περίπου δύο χιλιάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα, χαρακτηρίστηκε από αναλυτές, ως μία προσπάθεια αποκατάστασης του κύρους και της αξιοπιστίας του μετά την ανταρσία της ομάδας μισθοφόρων της «Wagner».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραΒάγκνερ