Σε καραντίνα έως τις 9 Μαίου η Ισπανία - Τα μέτρα θα χαλαρώσουν για τα παιδιά
Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες από τον νέο κορονοϊό χώρες παγκοσμίως, θα παρατείνει την καραντίνα του πληθυσμού της για δύο ακόμη εβδομάδες, έως και τις 9 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.
Ο Σάντσεθ επισήμανε, εντούτοις, ότι τα αυστηρά μέτρα απομόνωσης θα χαλαρώσουν για τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν με «περιορισμένο» τρόπο και «υπό όρους προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση» της νόσου Covid-19 από τις 27 Απριλίου κι ενώ δεν είχαν το δικαίωμα αυτό από την έναρξη της καθολικής καραντίνας την 14η Μαρτίου.
Όπως εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, θα ζητήσει από το κοινοβούλιο της χώρας να δώσει το πράσινο φως για την τρίτη κατά σειρά δεκαπενθήμερη παράταση των μέτρων καραντίνας, που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.
Η Ισπανία επέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την επαναλειτουργία ορισμένων τομέων της οικονομίας, όπως της βιομηχανίας. Όμως, οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και βγαίνουν μονάχα για ανάγκες όπως το να αγοράσουν τρόφιμα.
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



