Roche: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει εμβόλιο πριν το τέλος του 2021
Η Roche σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία έως τις αρχές Μαΐου ένα τεστ αντισωμάτων κατά του κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Roche με έδρα τη Ζυρίχη Σέβεριν Σβαν μειώνει τις ελπίδες για σύντομη διάθεση εμβολίου κατά του κοροναϊού.
Ο ίδιος θεωρεί προσωπικά ότι ο χρονικός ορίζοντας των 12 έως 18 μηνών είναι φιλόδοξος, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Συνήθως χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο. Δυστυχώς, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλος του 2021, δήλωσε ο Σβαν.
Ο επικεφαλής της ελβετικής εταιρείας έχει ασκήσει έντονη κριτική για τα τεστ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην αγορά για να αποδείξουν ανοσία στον κορονοϊό. Υπάρχουν χιλιάδες κορονοϊοί και η δυσκολία έγκειται στην αναγνώριση του σωστού. Αυτό απαιτεί εκτεταμένες σειρές δοκιμών και ελέγχων καταλληλότητας. «Είναι ηθικά πολύ αμφίβολο να τίθενται σε κυκλοφορία τέτοια σκευάσματα», δήλωσε ο Σβαν.
Η Roche σχεδιάζει να θέσει στην κυκλοφορία έως τις αρχές Μαΐου ένα τεστ αντισωμάτων κατά του κορονοϊού και από τον Ιούνιο να διαθέτει έναν οκταψήφιο αριθμό τέτοιων τεστ κάθε μήνα.
Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν
Μετρό Αθήνας: Πήγαν να κλέψουν αλυσίδα με απειλή όπλου, διέφυγαν στο τούνελ και σταμάτησαν την κυκλοφορία - Δύο συλλήψεις
Πέθανε ο δημοσιογράφος και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντώνης Κούρτης
Ιωάννινα: 16χρονος θύμα άγριου ξυλοδαρμού, κινδύνεψε να χάσει την όρασή του - «Έβλεπα τα αίματα και τρελαινόμουν»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



