Ιταλία: Σε τέσσερα στάδια θα χαλαρώσει το lockdown
«Όλα θα εξαρτηθούν από την καμπύλη των μολύνσεων»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Ιταλία εξετάζει να χαλαρώσει σε τέσσερα στάδια το lockdown που έχει επιβληθεί, με το πρώτο στάδιο να ενδέχεται να ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα 27 Απριλίου, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αν και η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι επισήμως.
«Είναι τέσσερις Δευτέρες που θα καθορίσουν τον ρυθμό με τον οποίο θα ανοίξει ξανά η χώρα» μετά την υιοθέτηση των περιοριστικών μέτρων στις 9 Μαρτίου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 25.500 άνθρωποι στην Ιταλία, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.
«Όλα θα εξαρτηθούν από την καμπύλη των μολύνσεων», η οποία αν δεν σημειώσει αύξηση, «τα εργοστάσια κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων και οι γεωπονικές δραστηριότητες ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν ήδη από τις 27 Απριλίου», έγραψε η εφημερίδα.
Εκτός απροόπτου, τη Δευτέρα «4 Μαΐου θα ανοίξουν τα εργοτάξια και ο τομέας της υφαντουργίας και της μόδας», ενώ την επόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου «θα ανοίξουν τα καταστήματα ρούχων και παπουτσιών, καθώς και άλλα καταστήματα».
Την τέταρτη Δευτέρα 18 Μαΐου θα έρθει η σειρά των μπαρ, των εστιατορίων και των κομμωτηρίων.
Άλλες ιταλικές εφημερίες κάνουν λόγο για αντίστοιχο ρυθμό ανοίγματος της οικονομίας της χώρας, τοποθετώντας το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων «στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου».
Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων όμως θα συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες υγιεινής και τήρησης της κοινωνικής απόστασης.
Για παράδειγμα, τα καταστήματα μεγέθους 40 τετραγωνικών μέτρων ή μικρότερα θα μπορούν να δέχονται έναν πελάτη κάθε φορά, ενώ στα υπόλοιπα ο αριθμός των πελατών θα είναι αντίστοιχος του μεγέθους τους. Εξάλλου στα μπαρ και τα εστιατόρια οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ τους και θα προτιμούνται οι ανοικτοί χώροι από τους κλιματιζόμενους.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



