ΠΟΥ: Η πανδημία του κορονοϊού παραμένει παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας
Αρχίζει να επιταχύνεται σε χώρες με πιο αδύναμα συστήματα υγείας αναφέρει ο ΠΟΥ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο κορονοϊός παραμένει ξεκάθαρα μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη υγείας και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς εξαπλώνεται ευρύτερα σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας, ανέφερε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).
Τρεις μήνες αφότου η επιτροπή επειγουσών καταστάσεων του ΠΟΥ συνέστησε στον γενικό διευθυντή του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους να κηρύξει δημόσια υγειονομική έκτακτη ανάγκη λόγω του νέου κορονοϊού, ο Τέντρος δήλωσε: «Η πανδημία παραμένει διεθνούς ανησυχίας έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας».
Επιπλέον, ο Τέντρος επισήμανε ότι «ανησυχούμε πολύ σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο» της ασθένειας «καθώς αρχίζει να επιταχύνεται σε χώρες με πιο αδύναμα συστήματα υγείας».
«Όπως κάναμε εξαρχής, θα συνεχίσουμε να καλούμε τις χώρες να εφαρμόζουν ένα περιεκτικό πακέτο μέτρων για να βρίσκουν, να απομονώνουν, να υποβάλλουν σε εξετάσεις και να φροντίζουν κάθε κρούσμα και να ιχνηλατούν κάθε επαφή» σημείωσε ο Τέντρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΠΟΥ, στη Γενεύη.
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



