ΗΠΑ: Λιγότεροι από 100 οι θάνατοι από κορονοϊό σε ένα 24ωρο στη Νέα Υόρκη
Επίσημες ανακοινώσεις από τον κυβερνήτη Κουόμο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στη πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε σε 84 τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο εκφράζοντας ικανοποίηση για τον χαμηλότερο απολογισμό μετά τις 24 Μαρτίου.
"Αυτή είναι καλή είδηση", δήλωσε ο κυβερνήτης κατά την καθημερινή ενημέρωσή του. Νοσηλείες, διασωληνώσεις, νέες λοιμώξεις: η ύφεση συνεχίζεται, δήλωσε. Το προηγούμενο 24ωρο οι θάνατοι ήταν 109, συνεπώς συνεχίζεται η πτωτική τάση στην πολιτεία, πρόσθεσε ο Κουόμο.
"Πάντα έλεγα μέσα μου ότι ο αριθμός έπρεπε να πέσει κάτω από 100", πρόσθεσε. "Αυτό δείχνει ότι σημειώνουμε πρόοδο".
Στην κορύφωση της πανδημίας σε αυτήν την Πολιτεία, την πλέον πληγείσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, οι αρχές είχαν καταγράψει περισσότερους από χίλιους θανάτους την ημέρα.
Ένα τμήμα της Πολιτείας όπου η δράση του ιού είναι περιορισμένη άρχισε μια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, οι περιορισμοί δεν έχουν ακόμη αρθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Οι παραλίες της μητρόπολης θα παραμείνουν κλειστές για αυτό το μεγάλο Σαββατοκύριακο, το οποίο κατά παράδοση σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η Δευτέρα είναι αργία (Ημέρα Μνήμης). Αλλού στην Πολιτεία και σε άλλες παράκτιες περιοχές, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές, συχνά με οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.
Μετά μια προσφυγή στο δικαστήριο, ο 'Άντριου Κουόμο επέτρεψε επίσης χθες το βράδυ τις συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων.
Ο κυβερνήτης συνέστησε στους πολίτες να επιδεικνύουν ορθή κρίση και να τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση όταν συγκεντρώνονται σε ομάδες έως και 10 ατόμων, μετά την εκτελεστική εντολή που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. "Μπορείτε να έχετε μια ασφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων ή μια εντελώς επισφαλή συγκέντρωση 10 ατόμων", δήλωσε ο Κουόμο. "Αν δεν χρειάζεται να είστε μαζί με μια 10μελή ομάδα, τότε να μην είστε μαζί με αυτήν".
«Μυρωδιά που μας έκαιγε τον λαιμό»: Φίλες που ταξίδευαν μαζί περιγράφουν τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη
Η αρχή του τέλους για τον Τραμπ: Όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται κύμα ανατροπής
Ακόμη και ιατρικές υπηρεσίες με προσφορές Black Friday - Άμεση απόσυρση των διαφημίσεων ζητά ο ΙΣΑ
Halloween στο Γκάζι: «Τα πόδια τους έχουν σημάδια από μαστίγια» - Σοκαριστικές καταγγελίες για το βίαιο πάρτι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



