Η Τουρκία συνέλαβε τέσσρερις Γάλλους για κατασκοπεία
Ανάμεσα στους ύποπτους είναι και πρώην μέλος του προσωπικού της υπηρεσίας ασφαλείας του γαλλικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στη σύλληψη 4 Γάλλων υπηκόων προχώρησε η Τουρκία με την κατηγορία της κατασκοπείας, σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Σαμπάχ». Ανάμεσα στους ύποπτους είναι κι ο Μετίν Οζντεμίρ, πρώην μέλος του προσωπικού της υπηρεσίας ασφαλείας του γαλλικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών.
Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ο Οζντεμίρ προσέλαβε άλλους 3 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός εργαζομένου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενός διευθυντή ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη και ενός υπαλλήλου στην τουρκική εταιρεία ύδρευσης İSKİ, και μαζί προσπάθησαν να διεισδύσουν σε συντηρητικές οργανώσεις στις περιοχές Φατίχ, Μπαϊράμπασα, Εσενγιούρτ, Ζεϊτίνμπουρνού, Σκούταρη, Ουμράνιγε και Μπασάκσεχίρ της Κωνσταντινούπολης για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της χώρας, τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.
Η υπόθεση αποκαλύπτεται εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας σχετικά με τη Λιβύη.
Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Ναυάγιο με 18 νεκρούς μετανάστες
«Η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί»: Ο Έλον Μάσκ εκτοξεύει απειλές προς την Ευρώπη μετά το πρόστιμο μαμούθ στο Χ
Όταν μια cult μπύρα γίνεται ακριβή συνήθεια: Το φαινόμενο Guinness και ο παράγοντας Gen Z
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



