Ιταλία: Κατάσχεση 14 τόνων ναρκωτικών του ISIS στο λιμάνι του Σαλέρνο
Οι Αρχές κατάσχεσαν 84 εκατ. χάπια captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών ουσιών παραγωγής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Isis), κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία. Πρόκειται για 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Με την πώλησή τους, οι τρομοκράτες ήθελαν να χρηματοδοτήσουν τον «ιερό πόλεμο» που διεξάγουν. Η αξία των ναρκωτικών αυτών ουσιών ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα χάπια αυτά ονομάζονται captagon και είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που έλαβε χώρα πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα ναρκωτικά του ISIS επρόκειτο να πωληθούν άμεσα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων, αλλά οι ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.
Φωτιά στην Πάρο: Δύο ενεργά μέτωπα και ισχυροί άνεμοι - Δύσκολη νύχτα για την πυροσβεστική
Θρίλερ στη Σύρο: «Τη χτύπησα από πίσω» - Τι ισχυρίστηκε το ζευγάρι στις απολογίες για τη διασώστρια του ΕΚΑΒ
Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζιδάκις – Ο άνθρωπος πίσω από τις αποφάσεις για το έργο του Μάνου Χατζιδάκι
Θέμης Καραμουρατίδης για Χατζιδάκι και Μητσιά: «Θα χρειαστεί πολλή φαιά ουσία για να εκλογικεύσετε τη χυδαιότητα αυτή»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



