Ε.Ε.: Εμπορικοί περιορισμοί στο Χονγκ Κονγκ ενάντια στον νόμο της Κίνας
Οι χώρες της Ε.Ε. πρότειναν μια δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών περιορισμών σχετικά με «ειδικό ευαίσθητο εξοπλισμό και τεχνολογίες για τελική χρήση στο Χονγκ Κονγκ»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. συμφώνησαν να περιορίσουν τις εξαγωγές ευαίσθητου εξοπλισμού στο Χονγκ Κονγκ ως συντονισμένη αντίδραση στον νόμο της Κίνας που αίρει την αυτονομία της περιοχής. Σε ένα έγγραφο που υιοθετήθηκε σε γραπτή διαδικασία, οι χώρες της Ε.Ε. πρότειναν μια δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών περιορισμών σχετικά με «ειδικό ευαίσθητο εξοπλισμό και τεχνολογίες για τελική χρήση στο Χονγκ Κονγκ».
Η απόφαση ελήφθη την ίδια ημέρα της τηλεδιάσκεψης υψηλού επιπέδου. Σύμφωνα με την επίσημη ανάγνωση των συνομιλιών, η Ε.Ε. αναγνώρισε τη σημαντική πρόοδο από την κινεζική πλευρά όσον αφορά τους ισότιμους όρους ανταγωνισμού αλλά τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές εργασίες για την πρόσβαση στην αγορά και τη βιωσιμότητα.
Αλέξης Τσίπρας: Σχέδιο «αυτοοργάνωσης» και σοβαρές βολές στους πρώην υπουργούς του - Τα κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα
Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο
Ώρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότηση
Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




