«Κίτρινα Γιλέκα»: Ένταση στα Ηλύσια Πεδία - Αστυνομικοί τράβηξαν όπλα (vid)
Σε 220 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, αν και σημειώθηκε μικρή συμμετοχή – σε σχέση με αντίστοιχες διαδηλώσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων από τα «Κίτρινα Γιλέκα».
Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε -στην έκτη κατά σειρά ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων- 2.000 διαδηλωτές, έναντι σχεδόν 4.000 στην κορύφωση της διαδήλωσης το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με αστυνομικούς οι οποίοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τους διαδηλωτές δεν δίστασαν να τους απειλήσουν με τα όπλα τους.
Το σχετικό στιγμιότυπο καταγράφηκε, μάλιστα, σε βίντεο.
Στις κινητοποιήσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» το Σάββατο συμμετείχαν 38.600 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γαλλία, στις 18.00 τοπική ώρα, έναντι 66.000 τον περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών.
Την ίδια στιγμή, 220 διαδηλωτές προσήχθησαν από τις Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και 81 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.
Στο Παρίσι, η Αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους και 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.. Μεταξύ των προσώπων που προσήχθησαν και ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος.
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



