Επαφές ΗΠΑ-Ευρωπαίων με θέμα τη συνθήκη για τα πυρηνικά
Αλλο ένα βήμα για να αμβλυνθεί η κατάσταση στον πλανήτη με την χρήση και την κατοχή πυρηνικών, θέλουν να κάνουν ΗΠΑ-Ευρώπη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Οι Αμερικανοί βρίσκονται σε στενή επαφή με τους συμμάχους τους στην «Γηραιά Ήπειρο» για την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα INF και τον αντίκτυπό της στην περιοχή, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.
«Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά σε σχέση με τη συνθήκη και τον αντίκτυπό της για την ευρωπαϊκή ασφάλεια», σημείωσε ο Μάτις στην ομιλία που εκφώνησε στη σύνοδο για την ασφάλεια που γίνεται στην Μανάμα του Μπαχρέιν.
«Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα, αυτό δεν σημαίνει ότι αποχωρούμε από τον έλεγχο των οπλικών συστημάτων. Αλλά ο έλεγχος των οπλικών συστημάτων θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από λόγια σε ένα χαρτί, πρέπει να είναι πράξεις», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας που μετέχει στην σύνοδο αυτή στο Μπαχρέιν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι η Ουάσινγκτον προγραμματίζει να εγκαταλείψει την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς INF, την οποία είχαν υπογράψει ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1987.
Η Ουάσινγκτον έχει επικαλεστεί ως λόγο της αποχώρησής της την, σύμφωνα με την ίδια, παραβίαση της συνθήκης αυτής από τη Ρωσία. Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία αυτή. Η Ρωσία από την πλευρά της κατηγορεί την Ουάσινγκτον ότι παραβιάζει τη συμφωνία.
Ο Γκορμπατσόφ καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την INF η οποία συνέβαλε στο να τελειώσει ο Ψυχρός Πόλεμος, λέγοντας ότι θα προκαλέσει μια νέα κούρσα εξοπλισμών η οποία αυξάνει τους κινδύνους μιας πυρηνικής σύγκρουσης.
Ισχυρισμός - φρίκη από τον 43χρονο πατέρα του νεκρού βρέφους στην Κυψέλη: «Ήταν σατανιασμένο, μόλις πέθανε ηρέμησε το σπίτι μας» - Τι ερευνούν οι αρχές
«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Πώς αλλάζει τους συσχετισμούς στην Αν. Μεσόγειο και προκαλεί πονοκέφαλο στην Άγκυρα
Τρόμος στην Times Square: Γυναίκα έβγαλε μαχαίρια και επιτέθηκε σε περαστικούς - Μια νεκρή και ένας τραυματίας
Αστυνομικοί μπήκαν σε αυλή, τρόμαξαν από γαϊδουράκι και το εκτέλεσαν εν ψυχρώ - Οργή από την οικογένεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




