Ανώτατο Δικαστήριο: Ο Μπάιντεν καταγγέλλει τον Τραμπ για άσκηση «ωμής πολιτικής εξουσίας»
Η νέα κόντρα προήλθε από το κενό που άφησε ο θάνατος της δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα από τους γερουσιαστές να μην ψηφίσουν για την πλήρωση της κενής θέσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που άφησε ο θάνατος της δικαστού Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, «πριν οι Αμερικανοί επιλέξουν τον πρόεδρό τους».
Η πρόθεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αντικαταστήσει την Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ που πέθανε την Παρασκευή πριν από την ψηφοφορία της 3ης Νοεμβρίου επιβάλλοντας αυτόν τον διορισμό μέσω της Γερουσίας αποτελεί «άσκηση ωμής πολιτικής εξουσίας», είπε κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Φιλαδέλφεια».
«Ο πρόεδρος υπήρξε ήδη πολύ σαφής, πρόκειται, απλά και ξεκάθαρα, για μία υπόθεση εξουσίας. Εξουσίας», είπε.
«Η φωνή των ψηφοφόρων αυτής της χώρας πρέπει να ακουστεί... είναι εκείνοι για τους οποίους το Σύνταγμα προβλέπει ότι πρέπει να αποφασίσουν ποιος έχει την εξουσία να κάνει αυτόν τον διορισμό».
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



