Η γαλλική Vinci εξαγόρασε το 50,01% του Γκάτγουικ
Το Γκάτγουικ θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο παγκόσμιο δίκτυο της Vinci🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εξαγόρασε πλειοψηφικό μερίδιο στο αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ η Vinci, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα των υποδομών για αερομεταφορές με ένα μεγάλο κέντρο στο Λονδίνο.
Ο γαλλικός κολοσσός θα αποκτήσει συγκεκριμένα μερίδιο 50,01% από επενδυτές, στους οποίους περιλαμβάνονται τα κρατικά επενδυτικά ταμεία του Άμπου Ντάμπι και της Αυστραλίας, καταβάλλοντας το ποσό των 2,9 στερλινών (3,7 δισ. δολάρια). Η υφιστάμενη μεγαλομέτοχος Global Infrastructure Partners θα διαχειριστεί το υπόλοιπο 49,99%.
Με 45,7 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, το Γκάτγουικ θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο παγκόσμιο δίκτυο της Vinci. Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο που έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις από τον ανταγωνισμό και ειδικά από το Χίθροου, που είναι το αεροδρόμιο με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη. Πριν από λίγο καιρό επικράτησε χάος και ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις εξαιτίας πτήσεων από drones.
Πριν από τη συμφωνία η διοίκηση του Γκάτγουικ είχε ανακοινώσει σχέδια για επενδύσεις 1,1 δισ. στερλινών προκειμένου να αναβαθμίσει δύο τερματικούς σταθμούς μέσα στην επόμενη πενταετία.
«Λύσεις ή γενικός αποκλεισμός»: Στο Μαξίμου την Τρίτη οι αγρότες με διπλή αντιπροσωπεία - Χαλαρώνουν τα μπλόκα, τι θα ζητήσουν
Η Τεχεράνη προειδοποιεί τον Τραμπ: «Θα πλήξουμε Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις αν επιτεθείτε» - Στους 116 οι νεκροί από τις διαδηλώσεις
Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή: Παγετός και τσουχτερό κρύο - πού θα χιονίσει
Λάμπρος Κωνσταντάρας στο ethnos.gr: «Με τη Μαλέσκου είμαστε εντελώς διαφορετικοί, αλλά αυτό έχει ενδιαφέρον»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



