Φωτιές στην Καλιφόρνια: «Ρεκόρ» καμένης γης - 16 εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής φέτος 16 εκατομμύρια στρέμματα, περιοχή υπερδιπλάσια σε μέγεθος σε σχέση με το ρεκόρ παλαιότερων ετών, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πολιτείας αυτής. Φέτος, καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ, πέντε από τις έξι χειρότερες πυρκαγιές στην Ιστορία της, καθώς κύματα καύσωνα και κεραυνοί σε συνυπήρξαν με πιο ξηρές συνθήκες, μία κατάσταση την οποία περιβαλλοντολόγοι αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις φετινές πυρκαγιές και περισσότερα από 8.454 σπίτια και άλλα κτίρια καταστράφηκαν, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας. Το προηγούμενο ρεκόρ για την πολιτεία ήταν σχεδόν 8 εκατομμύρια στρέμματα το 2018, οπότε είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 85 πολίτες και είχαν καταστραφεί σχεδόν 19.000 κτίσματα μέσα και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς.
«Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε τι συνέβη και τι εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε ο Σκοτ ΜακΛιν, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καλιφόρνιας. «Αποτελεί απόδειξη του πόσο ξηρή είναι η πολιτεία και πόσο επιρρεπής (στις φωτιές) είναι η βλάστηση», πρόσθεσε. Στη διάσημη για τους αμπελώνες της κοιλάδα της Νάπα καταστράφηκαν πάνω από 10 οινοποιία.
Αντιφάσεις, ερωτήματα και «σκιές» γύρω από το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο: Τι λένε επιζώντες
Οι νέες μαρτυρίες για πολύμηνη οσμή στη «Βιολάντα» και ο φόβος για νέα ανάφλεξη
Τσικνοπέμπτη στο Πικέρμι - «Meat The Stars», ο απόλυτος προορισμός για την Κρεατινή Εβδομάδα
Πώς μια 28χρονη έφαγε κουτάλι των 17 εκατοστών αντί για γιαούρτι και τι συνέβη στο στομάχι της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



