Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναμένουμε από τη Γερμανία να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την έφοδο σε τζαμί
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητεί από τις γερμανικές αρχές να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους αστυνομικούς για τη βία που άσκησαν εναντίον Τούρκων πολιτών.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετά τη Γαλλία, η Τουρκία κουνάει το δάχτυλο και στη Γερμανία για την έφοδο αστυνομικών σε τζαμί στο Βερολίνο, ζητώντας από τις γερμανικές αρχές να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους αστυνομικούς για τη βία που άσκησαν εναντίον Τούρκων πολιτών.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός της βίας που υπέστη ο πολίτης μας Γιουκσέλ Ακέρ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης στην Κολωνία της Γερμανίας, από την αστυνομία. Διαπιστώθηκε ξεκάθαρα ότι η αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο χώρο εργασίας μετά από καταγγελία, χρησιμοποίησε δυσανάλογη βία κατά των πολιτών μας.
Αναμένουμε από τις γερμανικές αρχές να λάβουν επειγόντως τα απαραίτητα μέτρα έναντι των αστυνομικών που χρησιμοποίησαν βία και να επιδείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία στα αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας στη Γερμανία, ειδικά κατά των μεταναστών και των μουσουλμάνων.
Παρείχαμε την απαραίτητη υποστήριξη στους πολίτες μας στις αγωγές που υπέβαλαν προς τις αρμόδιες γερμανικές αρχές σχετικά με την κακομεταχείριση που υπέστησαν. Αναμένουμε και παρακολουθούμε ώστε οι υπεύθυνοι αυτών και παρόμοιων περιστατικών να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Η Τουρκία κάνει νόμο τη «Γαλάζια Πατρίδα»: Η «απειλή πολέμου» στην Ελλάδα και η επέκταση των χωρικών υδάτων
«Γιατί παιδάκι μου;»: Η σπαρακτική μαρτυρία του πατέρα της 16χρονης Λυδίας που έβαλε τέλος στη ζωή της
Πώς θα ήταν αν ζούσες την ημέρα που αστεροειδής εξόντωσε τους δεινοσαύρους; Κάπως έτσι...
Αλαμπάμα: 65χρονη σκότωσε τον σύζυγό της επειδή την... ενοχλούσε μετά από εγχείρηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



