Νέο lockdown στη Μεγάλη Βρετανία - Διάγγελμα από τον Μπόρις Τζόνσον
Αυτή τη φορά το lockdown στη Μεγάλη Βρετανία θα έχει διάρκεια ενός μήνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Με ένα δεύτερο lockdown - διάρκειας ενός μήνα αυτή τη φορά - ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θέλησε να «φρενάρει» την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. «Από την Πέμπτη μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου θα μπορείτε να βγαίνετε από το σπίτι μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους», ανέφερε μεταξύ άλλων. Οι λόγοι αυτοί, όπως είπε, θα είναι για εκπαίδευση, εργασία, αν δεν μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι σας, για άσκηση, για συνάντηση με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό, για αγορά φαγητού και ιατρικούς λόγους.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός:
- Μπαρ, εστιατόρια θα είναι κλειστά, ενώ επιτρέπονται μόνο τα delivery.
- Τα ευάλωτα πρόσωπα και όσοι είναι άνω των 70 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν ιδιαίτερες προφυλάξεις.
- Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα μείνουν ανοιχτά, αντίθετα με το γενικό lockdown της περασμένης Άνοιξης.
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου και διαμορφώνεται στα 1.011.660 κρούσματα.
- Σύμφωνα με ένα επιδημιολογικό μοντέλο που έχει στη διάθεσή της η βρετανική κυβέρνηση, εάν δεν ληφθούν τα νέα μέτρα θα υπάρχουν 4.000 νεκροί την ημέρα τον χειμώνα.
Το lockdown δεν αφορά τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς το μέτρο της καραντίνας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των αρχών της κάθε βρετανικής επαρχίας.
Πώς ο Τραμπ έριχνε «στάχτη στα μάτια» του Ιράν: Είχε αποφασίσει πόλεμο από τον Δεκέμβριο - «Θα κρατήσει 4 εβδομάδες»
Σοκ στη Ξάνθη: Δολοφόνησε συγχωριανό του με τσεκούρι μετά από καβγά - Πώς έγινε το έγκλημα
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Οι εναλλακτικές απέναντι στους κολοσσούς: Πώς να αντικαταστήσετε Amazon, Google, X, Meta και Apple
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




