Κορονοϊός: Στην «κόκκινη» λίστα χωρών και η Ελλάδα
Το Βέλγιο αποθαρρύνει, αν και δεν απαγορεύει, τα ταξίδια προς την Ελλάδα λόγω κορονοϊού- Τι συμβαίνει με τα τεστ και την καραντίνα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στην «κόκκινη λίστα» των βεβαρημένων επιδημιολογικά χωρών από τον κορονοϊό θα βρίσκεται η Ελλάδα για το Βέλγιο από αύριο, Πέμπτη 6 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι το Βέλγιο αποθαρρύνει, παρόλο που δεν απαγορεύει, την πραγματοποίηση ταξιδιών προς την Ελλάδα. Στην ίδια λίστα του υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου βρίσκονται και οι περιοχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν μέχρι 15 Νοεμβρίου, όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από κόκκινες περιοχές, δεν υποχρεούνται να υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό παρά μόνο εφόσον έχουν συμπτώματα. Όμως, ανάλογα με τα στοιχεία που αναφέρουν στη φόρμα εντοπισμού επιβατών (το λεγόμενο PLF) πιθανόν να ζητηθεί να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για δέκα μέρες.
Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του δεύτερου κύματος κορονοϊού, οι χώρες που διατηρούν το «πορτοκαλί» χρώμα είναι ελάχιστες, μεταξύ των οποίων η Εσθονία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.
Tον χάρτη με την επιδημιολογική κατάσταση των περιοχών, αλλά και τον πλήρη κατάλογο των ταξιδιωτικών συμβουλών μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών, εδώ
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



