Γερμανία: Με ρατσιστικά κίνητρα η επίθεση σε μετανάστες
Η επίθεση έγινε μετά την αλλαγή του χρόνου, σε μία πολυσύχναστη πλατεία στην Μπότροπ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη, νωρίς το πρωί, έναν 50χρονο Γερμανό με την υποψία ότι έριξε το αυτοκίνητό του σε ένα πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μπότροπ που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Γερμανίας, με συνέπεια τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων.
Οι Αρχές εικάζουν ότι πρόκειται για μία επίθεση με ξενοφοβικό κίνητρο.
Ο άντρας διέφυγε από τον τόπο της επίθεσης, ενώ έκανε ρατσιστικά σχόλια όταν αργότερα εντοπίστηκε από την αστυνομία η οποία τελικά τον συνέλαβε, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών και της εισαγγελίας.
“ Όσοι διερευνούν την υπόθεση υποπτεύονται ότι ήταν μια σκόπιμη επίθεση, η οποία είναι πιθανό να συνδέεται με ξενοφοβικές απόψεις του οδηγού. Επιπρόσθετα υπάρχουν αρχικές πληροφορίες για μία διανοητική πάθηση του οδηγού,” ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
Μία εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι άτομα συριακής και αφγανικής καταγωγής ήταν μεταξύ των τραυματιών, χωρίς να γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, ένας από τους τραυματίες παρέμεινε στο νοσοκομείο.
Η επίθεση έγινε μετά την αλλαγή του χρόνου, σε μία πολυσύχναστη πλατεία στην Μπότροπ.
Γραμμή 4 Μετρό: Δεκάδες κτίρια με ρωγμές, κάτοικοι απαιτούν στατικούς ελέγχους - Το θέμα στο ΔΣ της Αθήνας σήμερα
«Μάχη» για την ιδιωτικοποίηση των 22 αεροδρομίων - Η γενική αεροπορία ζητά αλλαγές πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός
Πώς οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επηρεάζουν το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ολονύκτιο αμερικανικό σφυροκόπημα στο Ιράν και ναυτικός αποκλεισμός - Οι νέες απειλές Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




