Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η στήριξη επιχειρήσεων λόγω κορονοϊού δεν μπορεί να συνεχιστεί
«Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για απεριόριστο χρόνο με τόσο μεγάλα πακέτα στήριξης, όπως αυτό που διατίθεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Προς παράταση μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου φαίνεται να οδηγείται το μερικό lockdown στη Γερμανία που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Νοεμβρίου, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Πέτερ Αλτμάιερ, να διαμηνύει ότι η κρατική οικονομική στήριξη στους πληττόμενους από τον κορονοϊό «δεν μπορεί να συνεχιστεί υπό την τρέχουσα μορφή της απεριόριστα».
«Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για απεριόριστο χρόνο με τόσο μεγάλα πακέτα στήριξης, όπως αυτό που διατίθεται για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ σε συνέντευξή του στο Deutschlandfunk και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο μέτρο που προβλέπει αναπλήρωση του τζίρου επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν αυτή την εποχή κλειστές.
Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι οι επιχειρήσεις που πλήττονται μπορούν να υπολογίζουν ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική βοήθεια για την κάλυψη των παγίων δαπανών τους έως τον Ιούνιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων και να καταστήσει εκ νέου εφικτό τον έλεγχο της πανδημίας.
Πλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην Ελλάδα
Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκων
Αποκάλυψη - βόμβα από τον Κωνσταντάρα: Έρχεται καταγγελία εις βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Γιορτινές γεμίσεις για γαλοπούλα και κότα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




