Γαλλία: Κοντά σε υψηλό 9 εβδομάδων οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δεν επέβαλε την Παρασκευή ένα τρίτο πανεθνικό lockdown, όπως πίστευαν πολλοί🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στη Γαλλία ανήλθε σχεδόν σε υψηλό 9 εβδομάδων την Κυριακή. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας 27.613 ασθενείς με κορονοϊό, ένας αριθμός υψηλότερος κατά 331 σε σύγκριση με το Σάββατο, φθάνοντας στο επίπεδο που είχε καταγραφεί τελευταία φορά την 1η Δεκεμβρίου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δεν επέβαλε την Παρασκευή ένα τρίτο πανεθνικό lockdown και αντ’ αυτού αυστηροποίησε τους συνοριακούς ελέγχους, έκλεισε τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και ενίσχυσε την αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Journal du Dimanche ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας χωρίς να επιβάλει καθολική καραντίνα. Όμως, επισήμανε, πως οι μεταλλάξεις που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική είναι επικίνδυνες και ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει γρήγορα ένα ακόμη λοκντάουν εάν οι μολύνσεις κορυφωθούν. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 19.235 νέα κρούσματα Covid-19, σε σύγκριση με 18.436 την περασμένη Κυριακή. Ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 45, στους 3.158.
Η Ελλάδα έστειλε δύο διαβήματα στην Ουκρανία για το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα
Πανελλήνιες 2026: Οι απαντήσεις σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία - Τι λένε οι ειδικοί για τα θέματα
Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Άγγελος Αντωνόπουλος
Κλάματα και... χοροπηδήματα: Η αντίδραση από τις πρωταθλήτριες την Βόρειας Κορέας όταν είδαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



