Κορονοϊός: Γήπεδα και εκκλησίες ανά τον κόσμο στην υπηρεσία των εμβολιασμών
«Γκάζι» πατούν οι γαλλικές αρχές στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού του πληθυσμού, καθώς η ομάδα της Λυών διέθεσε το γήπεδό της για να μετατραπεί προσωρινά σε εμβολιαστικό κέντρο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Πάνω από ένα χρόνο είχε να μαζευτεί τόσος κόσμος έξω από το Παρκ Ολυμπίκ της Λυών. Η κοσμοσυρροή του Σαββάτου δεν αφορούσε ωστόσο κάποιο ματς των «Λε Γκονέ», αφού η ομάδα έπαιζε εκτός έδρας κι εξάλλου οι αγώνες γίνονται χωρίς θεατές. Η εικόνα αποτυπώνει το «γκάζι» που πατούν οι γαλλικές αρχές στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού του πληθυσμού, καθώς η ομάδα της Λυών διέθεσε το γήπεδό της για να μετατραπεί προσωρινά σε εμβολιαστικό κέντρο.
Όπως τόνισε ο διευθυντής Υγειονομικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Ροδανού-Άλπεων Ζαν-Υβ Γκραλ στο Euronews «ο εμβολιασμός εδώ θα διαρκέσει πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από σήμερα Σάββατο. Θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε και να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό, κάτι πολύ σημαντικό. Έχουμε δει ότι το εμβόλιο προφυλάσσει, όπως το διαπιστώσαμε στους ηλικιωμένους. Έχουμε λιγότερες εισαγωγές ηλικιωμένων στα νοσοκομεία, ακριβώς επειδή το εμβόλιο τους προστατεύει».
Στη Σικελία, οι ενορίες του νησιού διέθεσαν τις εκκλησίες τους για να εμβολιαστεί ο κόσμος το Σάββατο. Οι επίσκοποι κάλεσαν τους ιερείς να ανοίξουν τις εκκλησίες μία ημέρα κατά τις διακοπές του Πάσχα για να συνδράμουν στην εκστρατεία ανοσοποίησης. Η ανταπόκριση ωστόσο του κόσμου κρίθηκε μικρότερη του αναμενόμενου, αφού προσήλθαν λιγότεροι από 6.000 σε όλη τη Σικελία.
Αντίθετη εικόνα στη Λιθουανία. Στην πρωτεύουσα Βίλνιους, εν μέσω ενός πασχαλινού σαββατοκύριακου, εμβολιάστηκαν πάνω από χίλιοι άνθρωποι μέσα σε τρεις ώρες. Οι αρχές θεωρούν ότι αυτό αποτέλεσε ένα επιτυχές πείραμα εν όψει του μαζικού εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού που αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός της άνοιξης.
Διαβάστε επίσης: Aνακοίνωση ΕΟΦ για το θάνατο 65χρονης στο Ιλιον μετά το εμβόλιο της Astrazeneca
ΟΠΕΚΕΠΕ: LIVE η συνεδρίαση στη Βουλή για τις άρσεις ασυλίας των 13 βουλευτών της ΝΔ
Πτώση 13χρονης στο Χαϊδάρι: «Άφησε τα χέρια της και έπεσε με το κεφάλι» - Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες
Έτσι θα βγεις έξω; Εξηγώντας τα αυτονόητα
Μίλτος Πασχαλίδης: «Απάνθρωπες οι ώρες στα μπουζούκια - Γιατί να τραγουδάμε στη 1, στις 21.00 δεν κάνουμε κέφι;»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



