Λαγκάρντ: Η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μετά τα lockdown
«Συνολικά, οι κίνδυνοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης έγιναν πιο ισορροπημένοι», τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με δήλωσή της, η πρόεδρος της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως «η πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους επόμενους μήνες, αλλά οι κίνδυνοι μετά το διάστημα αυτό υποχωρούν και η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μόλις γίνει δυνατή η άρση των lockdown».
Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι τα 1,85 τρισ. ευρώ του έκτακτου προγράμματος αγορών ομολόγων (PEPP) δεν είναι υποχρεωτικό να διατεθούν πλήρως, αλλά η ΕΚΤ διατηρεί επίσης τη δυνατότητα να αυξήσει το ποσό, αν αυτό δικαιολογείται από τις συνθήκες της αγοράς.
«Συνολικά, οι κίνδυνοι όσον αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ευρωζώνης έγιναν πιο ισορροπημένοι, αν και βραχυπρόθεσμα παραμένουν οι καθοδικοί κίνδυνοι λόγω της πανδημίας», κατέληξε σε δήλωσή της που απηχεί τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μετά τη συνεδρίαση του Μαρτίου.
Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: «Αδιανόητη» για την Κριστίν Λαγκάρντ η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας
Ζάππειο: Σοβαρές νομικές εμπλοκές για το fast track έργο των 22 εκατ. ευρώ - Στο στόχαστρο η κλειστή διαδικασία
Γεωργιάδης: Επιστρατεύει την Τεχνητή Νοημοσύνη κατά της υπερσυνταγογράφησης - Οι νέοι «κόφτες»
Marfin: «Βαριές» εξελίξεις 16 χρόνια μετά - Συγκλονίζουν οι επιζώντες, οι διακοπές που οδήγησαν σε συλλήψεις
Γιατί «φούντωσαν» ξανά τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο- Πότε θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




