Γενοκτονία των Αρμενίων: Το Σάββατο αναμένεται ανακοίνωση από το State Department
Τι δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

To State Department, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, αναμένεται να προχωρήσει το Σάββατο 23 Απριλίου σε ανακοινώσεις για την «Γενοκτονία των Αρμενίων», επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του Τζo Μπαιντεν να προχωρήσει σε αναγνώριση των γεγονότων που ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 1915.
«Όσον αφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορείτε να περιμένετε μία ανακοίνωση αύριο», αντέδρασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζαλίνα Πόρτερ. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η αμερικανική κυβέρνηση απέφευγε να χρησιμοποιεί τον όρο «γενοκτονία».
Η Γενοκτονία των Αρμενίων, αναγνωρίζεται από περισσότερες από 20 χώρες, αλλά αμφισβητείται από την Τουρκία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν ο οποίος είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι θα αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν: Πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν
Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον 21χρονο οδηγό που παρέσυρε τη 12χρονη στου Ρέντη
Στα Χανιά... ξεφύτρωσε μεταλλική εξέδρα για beach bar σε περιοχή Natura - Τι καταγγέλλει κάτοικος
Κυρανάκης για Ομάδα Αλήθειας: «Ισχύει ότι ήμουν σε ιδιωτική εταιρεία όταν ήμουν και πολιτικό στέλεχος»
Άδωνις Γεωργιάδης: Νέο κούρεμα ή μεταμόσχευση μαλλιών; Η εμφάνιση που σχολιάστηκε
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr