Κορονοϊός - Τουρκία: Θαύμα με τα κρούσματα, σε 20 ημέρες lockdown μειώθηκαν 90%!
Τι μεταδίδει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ethnos.gr Μαρία Ζαχαράκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού ήταν πάνω από 60 χιλιάδες/ημέρα στις 27 Απριλίου, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το πλήρες κλείσιμο της χώρας, έπειτα από 20 ημέρες τα κρούσματα στην Τουρκία αριθμούν μόνο 5 χιλιάδες/ημέρα. Ο αριθμός μειώθηκε κατά 45 χιλιάδες σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Αν και ο Ερντογάν έθεσε στόχο τα 5.000 κρούσματα την ημέρα στο τέλος του 20ήμερου lockdown, οι ειδικοί δηλώνουν ότι δεν είναι δυνατόν ο αριθμός των κρουσμάτων να μειωθεί κατά 90% σε 20 ημέρες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.
Σχολιάζεται ότι ο αργός εμβολιασμός της Τουρκίας και ο περιορισμένος αριθμός τεστ κορονοϊού καθιστούν απίθανη την τόση μεγάλη μείωση των κρουσμάτων. Η κατακόρυφη μείωση του αριθμού των τεστ κατά τη διάρκεια του lockdown έφερε στο μυαλό το ερώτημα μήπως με αυτόν τον τρόπο γίνεται προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής, Ογούζ Ντεμίρ, σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι: «Η μέση ημερήσια μείωση είναι 2000. Μέσα σε 7 ημέρες θα πάμε αριθμητικά κάτω από τα 5.000 κρούσματα».
Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ξανά: Στο ναδίρ η εκεχειρία - «Εγώ κάνω κουμάντο», λέει ο Τραμπ
Στον φόβο των Ρίχτερ η Βόρεια Εύβοια: «Λέω "τώρα θα με πλακώσει το σπίτι"»
Ολική έκλειψη ηλίου αυτό το καλοκαίρι: Πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια - Θα τη δούμε από την Ελλάδα;
Ένα 24ωρο με αστροναύτες: Το ξύρισμα, το μπάνιο, το φαγητό και η... ζόρικη τουαλέτα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




