Μπλίνκεν σε Τσαβούσογλου: Στηρίζουμε το διάλογο με την Ελλάδα
Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Τη συνεχή στήριξη της Ουάσιγκτον στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έθεσε το θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κοινά συμφέροντα με Τουρκία σε Συρία και Αφγανιστάν
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, «ο υπουργός Μπλίνκεν και ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου συζήτησαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινών μας συμφερόντων στη Συρία και στο Αφγανιστάν. Ο υπουργός (Μπλίνκεν) σημείωσε τη συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας και τόνισε τη σημασία της προώθησης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών».
Έως στιγμής το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για τη συνομιλία των δυο ανδρών.
Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



