Μαλδίβες: Δημοπρατούνται 16 ακατοίκητα νησιά - Τιμή εκκίνησης τα 210.000 δολάρια
Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, όποιος πλειοδοτήσει θα μισθώσει ένα νησί για 50 χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η κυβέρνηση των Μαλδιβών δημοπρατεί 16 από τα πάνω από 1.000 -- κυρίως ακατοίκητα -- νησιά σε καλές τιμές εκκίνησης αλλά και υπό όρους. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, όποιος πλειοδοτήσει θα μισθώσει ένα νησί για 50 χρόνια. Ένας από τους όρους είναι όμως ότι οι μισθωτές θα πρέπει να χτίσουν ένα ξενοδοχείο στο νησί τους χωρητικότητας τουλάχιστον 100 κλινών το καθένα.
«Με τη δημοπρασία, οι Μαλδίβες θέλουν να βοηθήσουν τον τουρισμό τους μετά την πανδημία του κορονοϊού», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ενα (μικρό) νησί 120 στρεμμάτων διατίθεται από 210.000 δολάρια (περίπου 173.000 ευρώ), ένα άλλο (το μεγαλύτερο) νησί 1.040 στρεμμάτων από 1,5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ). Κατά τις οικοδομικές εργασίες, οι μισθωτές θα πρέπει όμως να συμμορφώνονται με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις στο ευαίσθητο οικοσύστημα των Μαλδιβών - για παράδειγμα, να χρησιμοποιείται κυρίως ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και περίπου το ήμισυ της βλάστησης πρέπει να παραμείνει ως έχει.
Οι προσφορές μπορούν να κατατεθούν έως τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν θα είναι απαραίτητα ο πλειοδότης που θα καταβάλλει το υψηλότερο τίμημα εκείνος στον οποίο θα κατακυρωθεί το νησί. Υπάρχει ειδικό σύστημα επιλογής.
60 πόντοι δίνονται για την υψηλότερη προσφορά, 20 επιπλέον πόντοι δίνονται εάν τουλάχιστον το 70% των εργαζομένων θα είναι ντόπιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον το 5% θα είναι γυναίκες, και 10 πόντοι δίνονται για χρήματα που θα προσφερθούν στο κρατικό ταμείο τουρισμού. Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις, το υπουργείο ελπίζει σε αύξηση των κλινών κατά 3.700 και συναφείς επενδύσεις ύψους 370 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 304 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια.
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία στο παρά πέντε της επίσκεψης Τσαβούσογλου
Πράσινο Πιστοποιητικό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 8 ερωταπαντήσεις
Αγία Σοφία: Σε κακά χάλια ένα χρόνο μετά τη μετατροπή του ναού σε τζαμί
Ελληνική επιστημονική επιτυχία: Μείωσαν το ιϊκό φορτίο ασθενών covid κατά 25% με αλατόνερο
Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



