Τουρκική «απόβαση» στη Λιβύη – Περίεργη τριμερής Ακάρ με Αγγλο και Ιταλό
Μεταδίδει από την Τουρκία, η ανταποκρίτρια του ethnos.gr, Μαρία Ζαχαράκη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ξαφνικό ταξίδι πραγματοποιούν την Παρασκευή 11 Ιουνίου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, και ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, στη Λιβύη. Ο Χουλουσί Ακάρ πριν ταξιδέψει για τη Λιβύη, επισκέφτηκε την Ιταλία και είχε μία επίσης ξαφνική και «περίεργη» τριμερή συνάντηση με τους με τους ομολόγους του από την Αγγλία και την Ιταλία πάνω στο αεροπλανοφόρο Queen Elizabeth στα ανοιχτά της Σικελίας.
Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις σχέσεις μεταξύ των 3 χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς επίσης και για περιφερειακά θέματα.
Μετά την τριμερή συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Ακάρ πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας, Γουάλας. Επιπλέον, δήλωσε ότι οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές και θετικές. «Είμαι ευτυχής που παρατηρώ ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση στα θέματα που συζητήσαμε», υπογράμμισε.
Μετά τις συνομιλίες, ο Τούρκος υπουργός πήγε στη Λιβύη, όπου αύριο κατά τη διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψης, η τουρκική αντιπροσωπεία θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Ντμπεϊμπά, και τους ομολόγους τους. Η αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ Μένφι.
Μυθικός Τσιτσιπάς: Εγραψε ιστορία και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros
Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας – Παράθυρο για πώληση self tests
Στο EURO με φανέλα της… Μακεδονίας οι γείτονες - Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
Πρωτοφανής κίνηση: Ο Κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον Α. Τσίπρα
Αυτοί είναι οι 12 βασικοί όροι της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν: Τι προβλέπεται για πυρηνικά, Ορμούζ και πετρέλαιο
Διμέτωπη επίθεση Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη - Τσίπρα: Ο «τζάμπα 1» συναγωνίζεται τον «τζάμπα 2»
Τραγωδία στη Μύκονο: Νεκρή σε τροχαίο 37χρονη Ιταλίδα που γιόρταζε το μπάτσελόρ της
Το βίντεο που μάγεψε το ίντερνετ: Ο αυθόρμητος χορός μικρού κοριτσιού υπό τις μελωδίες του πιάνου στο Σύνταγμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



