Αφγανιστάν: Στους δρόμους της Καμπούλ οι γυναίκες της χώρας
Διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, στους δρόμους της Καμπούλ διαδηλώνουν Αφγανές με αίτημα να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους από το νέο καθεστώς. Οι διαδηλώτριες διαμαρτύρονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με πλακάτ και συνθήματα.
«Είμαστε όλοι ίσοι. Πρέπει να έχουμε συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στις θέσεις εργασίας. Όλοι εδώ έχουν δικαιώματα. Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλές και να μένουμε σπίτι. Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης,οι Ταλιμπάν δεν θα μας εμπιστευτούν. Δεν θα μας επιτρέψουν να έρθουμε (γυναίκες). Θα είναι οι ίδιοι Ταλιμπάν όπως πριν από 20 χρόνια. Δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Αν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες τους εμπιστεύονται γιατί απομάκρυναν τους ανθρώπους τους; Γιατί; Αυτό με τρόμαξε. Τρόμαξε όλα τα κορίτσια εδώ», δηλώνουν οι θαρραλέες διαδηλώτριες.
Αυξήσεις - φωτιά στις τιμές: 1 στα 3 νοικοκυριά κινδυνεύει με φτωχοποίηση
Πλάι στον Μίκη: Με όπλο τους τη μουσική, 4 Έλληνες που κατέκτησαν τον κόσμο
Κορονοϊός - Ευαγγελισμός: Νέο περιστατικό ασθενούς που αρνήθηκε διασωλήνωση
Κυψέλη: Γέμισε ο δρόμος με υγρό τσιμέντο - Τι είναι ο αθηναϊκός σχιστόλιθος και τα σενάρια που εξετάζονται
Η «μονιμοποίηση» του Στουρνάρα στην ΤτΕ, το βολικό ταξίδι του Δένδια στο Κόσοβο και ο εκνευρισμός στο επιτελείο Τσίπρα
Πόση φθορά αντέχει η κυβέρνηση; Ο Λαζαρίδης το νέο πρόβλημα Μητσοτάκη - «Δεν θέλω ου!» (Ep27)
Νεκρή 19χρονη στην Κεφαλονιά: «Μου έριξε χάπι βιασμού» - Οι γνώριμοι των Αρχών συλληφθέντες και οι καταγγελίες για τον αρσιβαρίστα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




