Δολοφονία Κασόγκι: Διεθνή έρευνα ανήγγειλε ο ΟΗΕ
Επιβεβαίωσε την πληροφορία που μετέδωσε το Reuters την Πέμπτη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μια διεθνής ομάδα ειδικών θα διενεργήσει έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μετέδωσε το Reuters την Πέμπτη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ανιές Καλαμάρ, η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τις εξωδικαστικές, συνοπτικές και αυθαίρετες εκτελέσεις, δήλωσε στο Reuters ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Τουρκία για να αναλάβει μια «ανεξάρτητη, διεθνή έρευνα» για τη δολοφονία του Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου.
Σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως η Καλαμάρ θα συνοδεύεται από τη Χελένα Κένεντι και τον Ντουάρτε Νούνο Βιέιρα κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι δύο σχολές του Μαξίμου, το ρίσκο της πρόωρης κάλπης και οι ημερομηνίες-κλειδιά
Νέα οργισμένη επίθεση Τραμπ προς Ιράν: «Ανοίξτε το γ@@@νο Στενό, θα ζήσετε στην κόλαση - Περιμένετε και θα δείτε»
Fuel Pass 2026: Η ώρα της αίτησης - Οι δικαιούχοι, τα ποσά και το ψηφιακό κουπόνι
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Τσιάρας και Κεφαλογιάννης παραιτούνται από τη βουλευτική τους ασυλία - Οι δηλώσεις τους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




