Καναδάς: 18.000 εγκλωβισμένοι από τις πλημμύρες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Οι αρχές του Καναδά συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν 18.000 ανθρώπους που παραμένουν παγιδευμένοι την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, οι οποίες κατέστρεψαν δρόμους, σπίτια και γέφυρες.
Τα νερά που υποχωρούν βοηθούν τις προσπάθειες διάσωσης, ωστόσο η νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν ολόκληρες πόλεις στην επαρχία Βρετανική Κολομβία αλλά και να περιοριστεί η πρόσβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Βανκούβερ.
Ένας επιβεβαιωμένος νεκρός
Ο πρωθυπουργός της επαρχίας Τζον Χόργκαν είπε πως ο απολογισμός των νεκρών το πιθανότερο θα αυξηθεί από τον ένα επιβεβαιωμένο νεκρό. Κάτοικοι στο Μέριτ, που ήταν αποκλεισμένο για σχεδόν 4 ημέρες, είπαν στο CTV σήμερα ότι η στάθμη των υδάτων αρχίζει να πέφτει σήμερα και μια γέφυρα στην πόλη άνοιξε ξανά. Στην πόλη Άμποτσφορντ, ανατολικά του Βανκούβερ, υπάρχουν φόβοι ότι τα νερά θα κατακλύσουν εκ νέου το αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα την εκκένωση 160.000 κατοίκων.
Ο δήμαρχος Χένρι Μπράουν δήλωσε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην κατάσταση του αντλιοστασίου και τα νερά υποχωρούν «σε έναν σχετικά καλό ρυθμό» σε ορισμένα τμήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ξανά καταρρακτώδεις βροχές. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό υποσχέθηκε την αποστολή βοήθειας στην περιοχή. Όπως εξήγησε ο Μπράουν, το κόστος των ζημιών υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια Καναδά (792 εκατομμύρια δολάρια).
- Τι δείχνουν 4 δημοσκοπήσεις: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ αλλά και καμπανάκια για την απόδοση της κυβέρνησης – Τι λένε για την εκλογή Κασσελάκη και τι πιστεύουν για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
- Αποκάλυψη OPEN για δολοφονία Κατσουρή: Οι απολογίες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια και την εισβολή των Κροατών
- Σοκ στην Ολλανδία: 4 οι νεκροί από το δολοφονικό αμόκ 32χρονου – Πυροβολούσε αδιακρίτως σε σπίτι και νοσοκομείο
- Επιδόματα: Κόφτες για τους ελεύθερους επαγγελματίες που εμφανίζονται... φτωχοί και νέα φορολογική κλίμακα
- Σούπερ μάρκετ: Η ακρίβεια και οι αυξήσεις οδηγούν την ανάπτυξη και τους τζίρους στα ύψη
- Καλύτερη απ’ τη «Μάγισσα»: Η ελληνική σειρά- έκπληξη της φετινής σεζόν που σε κάνει να κολλάς απ’ το πρώτο επεισόδιο
- Έως και 60% πάνω: Το νησί-απόλαυση που ήταν φέτος ο μεγάλος νικητής της καλοκαιρινής σεζόν κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr