Κραχ στην Τουρκία – Η λίρα κατρακύλησε κατά 15% σε μία ημέρα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν χθες το βράδυ, που είπε «Χαιρετίζουμε τη διατήρηση του επιτοκίου σε χαμηλά επίπεδα», με το άνοιγμα των αγορών σήμερα το πρωί, το δολάριο άρχισε να ξεπερνά μέσα σε λίγες μόνο ώρες τις 12 TL, φτάνοντας το μεσημέρι της Τρίτης το απίστευτο 13,16 TL, σημειώνοντας άνοδο 15,44% μόνο σε μία ημέρα! Αντίστοιχα το ευρώ κινείται στις 14.82 τουρκικές λίρες, σημειώνοντας άνοδο 15.59%.
Και η λίρα συνεχίζει να καταποντίζεται έναντι του ευρώ και του δολαρίου από λεπτό σε λεπτό. Η αντιπολίτευση έχει «εκραγεί» και ζητεί από τον Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος.
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Ο πρώην τσάρος της οικονομίας, Αλί Μπαμπατζάν, σε δηλώσεις του όταν το δολάριο ήταν ακόμη κοντά στις 12 λίρες εκλιπάρησε τον Τούρκο πρόεδρο: «Κύριε Ερντογάν, επιτέλους σταματήστε. Βυθιζόμαστε! Φτάνει πια! Δεν είναι Πόλεμος Ανεξαρτησίας της Οικονομίας αυτός», απαντώντας στη δήλωση του Ερντογάν χθες ότι η χώρα δίνει αγώνα για την ανεξαρτησία της Οικονομίας της.
Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας - Κλείνει το προξενείο στη Βόννη
«Έγιναν μέρος της τοπικής κοινωνίας»: Το «αντίο» της δασκάλας στην πολύτεκνη οικογένεια από τη Φουρνά
Έπιασε απ' την κάμερα τη σύζυγό του να τον απατά... και κατέληξε στη φυλακή για παραβίαση ιδιωτικότητας
Δολοφονία Τούπακ Σακούρ: Πώς ο «Keffe D» παγιδεύτηκε από τα ίδια του τα απομνημονεύματα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



