Κολομβία: Εκατοντάδες ταραντούλες και κατσαρίδες κρυμμένες σε βαλίτσα - Μεταφέρονταν παράνομα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Εκατοντάδες ταραντούλες, κατσαρίδες και σκορπιοί που βρίσκονταν μαζί σε μια βαλίτσα ενώ προορίζονταν παράνομα για την Ευρώπη κατασχέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ Ντοράντο στην Μπογκοτά της Κολομβίας.
Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου ήρθαν αντιμέτωποι με τα έντομα όταν έλεγξαν τις αποσκευές δύο Γερμανών πολιτών και στη συνέχεια ειδοποίησαν το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.
Τι δήλωσαν οι επικεφαλής της έρευνας
«Δεν είχαμε ξαναβρεί τόσο μεγάλο φορτίο με ταραντούλες από το 2018 και το μεγαλύτερο που κατασχέσαμε φέτος ήταν με πτερύγια καρχαρία», δήλωσε η επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Μπογκοτά, Καρολίνα Ουρούτια.

Η Κολομβιανή αξιωματούχος αναφερόταν στα 3.493 πτερύγια καρχαρία που κατάσχεσαν οι αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν παράνομα στο Χονγκ Κονγκ.

Τι υποστήριξαν οι Γερμανοί
Οι δύο Γερμανοί που συνελήφθησαν υποστήριξαν ότι μετέφεραν τις αράχνες, τους σκορπιούς και τις κατσαρίδες για ακαδημαϊκούς λόγους, αλλά σύμφωνα με τις αρχές δεν είχαν άδεια για τη συλλογή και τη μεταφορά τους.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα λαθραία αρθρόποδα είχαν συλλεχθεί στα βορειοανατολικά της Μπογκοτά στην περιοχή Μπουγιάκα, στο δήμο Σαν Λουίς ντε Γκατσένο. Το παράνομο φορτίο περιλάμβανε σκορπιούς Buthidae, γιγάντιες κατσαρίδες Blaberidae και αράχνες Barychelidae και Theraphosidae (ταραντούλες).
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



