Μόσχα: Εκατοντάδες στην Κόκκινη Πλατεία για την επέτειο θανάτου του Βλαντίμιρ Λένιν
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πορεία προς το Μαυσωλείο του Βλαντίμιρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πραγματοποίησαν εκατοντάδες άνθρωποι την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου. Οπαδοί του ΚΚ Ρωσίας, κρατώντας κόκκινες σημαίες, συγκεντρώθηκαν στο Μαυσωλείο όπου φυλάσσεται ταριχευμένη η σορός του πρώτου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, την 98η επέτειο του θανάτου του.
Ο Λένιν άφησε την τελευταία του πνοή στις 21 Ιανουαρίου του 1924. Λέγεται ότι έπασχε από σύφιλη. Η επίσημη αιτία του θανάτου του ήταν εγκεφαλική αρτηριοσκλήρωση ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά από τους 27 παθολόγους που τον εξέτασαν, μόνο οκτώ υπέγραψαν το συμπέρασμα στην έκθεση νεκροψίας του. Μια μεταθανάτια διάγνωση από δύο ψυχιάτρους και έναν νευρολόγο, που δημοσιεύθηκε σε ευρωπαϊκό περιοδικό νευρολογίας, υποστήριξε ότι ο Λένιν πέθανε από σύφιλη. Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν ότι η πλέον πιθανή αιτία του θανάτου του ήταν το τραύμα που προκλήθηκε από τη σφαίρα που υπήρχε ακόμα στο λαιμό του μετά την τελευταία απόπειρα δολοφονίας. Το σώμα του Λένιν βαλσαμώθηκε και τοποθετήθηκε σε μόνιμη έκθεση στο Μαυσωλείο του Λένιν στη Μόσχα.
Οι τρεις γαλάζιοι πόλοι που συγκρούονται για τους αγρότες, η σύσκεψη υπό το Μητσοτάκη για να πάψει η κωλυσιεργία και οι φωνές στη σύσκεψη Τσιάρα και βουλευτών
ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαλείται δικαίωμα σιωπής ο «Φραπές» - Δείτε live τη συνεδρίαση της Εξεταστικής
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




