Ρωσία – Ουκρανία: Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο λέει ο Στόλτενμπεργκ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το ΝΑΤΟ έστειλε την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, εγγράφως την απάντησή του στη Ρωσία για τις εγγυήσεις ασφαλείας που αξιώνει η Μόσχα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
Σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΝΑΤΟ
«Καλούμε τη Ρωσία για ακόμη μία φορά να αποκλιμακώσει αμέσως την ένταση. Το ΝΑΤΟ πιστεύει ακράδαντα ότι οι εντάσεις και οι διαφωνίες πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους. Διαβεβαιώνοντας πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν τεθεί σε αυξημένο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ελπίζει στην καλύτερη δυνατή λύση, αλλά η Συμμαχία «έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο».
«Βλέπουμε περισσότερα στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αλλά τώρα και στη Λευκορωσία, όπου η Ρωσία αναπτύσσει χιλιάδες στρατιώτες, εκατοντάδες αεροσκάφη, πυραύλους S-400 και άλλα προηγμένα οπλικά συστήματα», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κλιμακώνεται η ένταση στην περιοχή.
Επανέλαβε την έκκληση του προς τη Ρωσία για αμοιβαία επαναλειτουργία των γραφείων σε Βρυξέλλες και Μόσχα, καθώς και πλήρη χρήση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας για την προώθηση της διαφάνειας και την αποφυγή κινδύνων.
Ο αντίκτυπος της ομιλίας Τσίπρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η απάντηση Φάμελλου για τα περί ιδιοτέλειας και ο υπερ-γουρλής Μαγειρίας που πήρε δώρο μια Ferrari
Από το Καστέλι μέχρι τον ΒΟΑΚ και το μετρό: Αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ απειλούν μέχρι και να διπλασιάσουν το κόστος των μεγάλων έργων
Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα - Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα - Ποιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




