Ολλανδία: Γιατί γέμισε ποντίκια το Άμστερνταμ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές για αρουραίους γύρω από τα κανάλια του Άμστερνταμ. Οι αρχές απαγόρευσαν σε κατοίκους και τουρίστες να ταΐζουν τις πάπιες και τα περιστέρια με μπαγιάτικο ψωμί.
Το δημοτικό συμβούλιο της ολλανδικής πόλης, από την άνοιξη, απαγορεύει στους πολίτες να ταΐζουν τα πτηνά γύρω από τα κανάλια, με σκοπό τον περιορισμό του αυξανόμενου αριθμού ποντικιών στην ολλανδική πρωτεύουσα σύμφωνα με την ΕΡΤ.
3.200 κλήσεις για ποντίκια
Κατά 60% αυξήθηκαν, το 2020, οι αναφορές για αρουραίους, ενώ οι υπεύθυνοι ελέγχου της πόλης δέχτηκαν περίπου 3.200 κλήσεις. Ακόμα τα στοιχεία για το 2021 δεν έχουν γνωστοποιηθεί αλλά αναμένεται με βεβαιότητα ο αριθμός να είναι αυξημένος.
Τα επτά δημοτικά συμβούλια του Άμστερνταμ αποφάσισαν τη διεξαγωγή κοινής εκστρατείας ενημέρωσης του κόσμου για το πρόβλημα. Σε αρκετές περιοχές της πόλης, μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι συλλογής μπαγιάτικου ψωμιού, το οποίο μετατρέπεται σε πράσινη ενέργεια. Πέρα από τα υπολείμματα τροφών στα κανάλια, αιτία για την αύξηση των αρουραίων είναι και οι εκτεθειμένες σακούλες σκουπιδιών που αφήνονται δίπλα σε γεμάτους κάδους απορριμμάτων.
Εφιάλτης για 38χρονη στη Βρετανία: Πήγε να φτιάξει φτηνά τα δόντια της στην Τουρκία και τα... έχασε όλα
Σάλος με αναισθησιολόγο που εμφανίζεται σε βίντεο να ζητά «φακελάκι» - Τον απομάκρυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Λύθηκε μυστήριο 39 ετών στη Βιρτζίνια: Ποιος είναι ο Τσαρλς Μπέρι που συνελήφθη για τον βιασμό και τη δολοφονία 22χρονης
Έρχεται «λουκέτο» 20 ημερών στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τα έργα αποκατάστασης μετά τον Daniel
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



