Πόλεμος στην Ουκρανία - Φον ντερ Λάιεν: Εκτός Swift ρωσικές τράπεζες - Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε έκτακτες δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αργά το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας για τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ανακοίνωσε:
- Εκτός Swift ορισμένες ρωσικές τράπεζες
- Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας
- Περιορισμοί στην χορήγηση χρυσών διαβατηρίων στου Ρώσους ολιγάρχες
In coordination with 🇺🇸🇫🇷🇩🇪🇮🇹🇨🇦🇬🇧 I will now propose new measures to EU leaders to strengthen our response to Russia’s invasion of Ukraine and cripple Putin’s ability to finance his war machine. https://t.co/iU2waDzo9s
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) February 26, 2022
Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν
«Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν την επίθεσή τους στο Κίεβο και σε άλλες ουκρανικές πόλεις, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία που θα την απομονώσει περαιτέρω από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις οικονομίες μας. Θα εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα εντός των προσεχών ημερών», ανέφερε αρχικά και ευχαρίστησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά και των ΗΠΑ.
«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι επιλεγμένες ρωσικές τράπεζες θα αφαιρεθούν από το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι τράπεζες αυτές θα αποσυνδεθούν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα βλάψει την ικανότητά τους να λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε.
«Δεσμευόμαστε να επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα που θα εμποδίσουν τη Ρωσική Κεντρική Τράπεζα να χρησιμοποιήσει τα διεθνή αποθεματικά της με τρόπους που υπονομεύουν τον αντίκτυπο των κυρώσεων μας», πρόσθεσε.
Υπογράμμισε επίσης περιορισμούς στα λεγόμενα «χρυσά διαβατήρια», τα οποία επιτρέπουν σε Ρώσους ολιγάρχες που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση να γίνουν πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών και να αποκτήσουν πρόσβαση στα Ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά συστήματα».
Πώς ο Τραμπ έριχνε «στάχτη στα μάτια» του Ιράν: Είχε αποφασίσει πόλεμο από τον Δεκέμβριο - «Θα κρατήσει 4 εβδομάδες»
Σοκ στη Ξάνθη: Δολοφόνησε συγχωριανό του με τσεκούρι μετά από καβγά - Πώς έγινε το έγκλημα
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πότε θα φτάσουν στην Ελλάδα οι αυξήσεις - «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου
Οι εναλλακτικές απέναντι στους κολοσσούς: Πώς να αντικαταστήσετε Amazon, Google, X, Meta και Apple
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



