Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος με μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο δύο μήνες μετά την επέμβαση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ο 57χρονος Αμερικανός Ντέιβιντ Μπένετ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Ωστόσο, δυο μήνες μετά την επέμβαση ο 57χρονος πέθανε.
Η ειδική άδεια για τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο δόθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, με το σκεπτικό ότι αν δεν γινόταν, ο Ντέιβιντ Μπένετ θα πέθαινε. Η κατάστασή του ήταν καλή τρεις μέρες μετά την πειραματική επέμβαση, η οποία κράτησε επτά ώρες. Η επέμβαση έγινε από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη.
Οι θεράποντες ιατροί, σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ακριβή αιτία θανάτου. Περιορίστηκαν να πουν ότι η κατάσταση της υγείας του ξεκίνησε να επιδεινώνεται μερικές μέρες νωρίτερα.
Ο γιος του ευχαρίστησε το νοσοκομείο για την ύστατη αυτή προσπάθεια με τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο, λέγοντας πως η οικογένειά του ήλπιζε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης οργάνων από ανθρώπους.
Μετά την μεταμόσχευση καρδιάς, οι πληροφορίες έλεγαν πως το προσδόκιμο ζωής του 57χρονου δεν ήταν σαφές, ωστόσο οι γιατροί ανέφεραν πως η καρδιά του γενετικά τροποποιημένου χοίρου ήταν η τελευταία του ελπίδα για να σωθεί.
Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



