Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους για αμάχους λέει η Μόσχα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα ανοίγει καθημερινά ανθρωπιστικούς διαδρόμους για Ουκρανούς πολίτες που θέλουν να καταφύγουν στη Ρωσία, από τις 10:00 ώρα Μόσχας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Interfax.
Η ουκρανική κυβέρνηση είχε απορρίψει ανάλογη πρόταση της Μόσχας, ενώ ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως οι ρωσικές προτάσεις για δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων από την Ουκρανία προς τη Ρωσία είναι «παράλογες».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι προς τη Ρωσία θα ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται έγκριση από το Κίεβο. Όσον αφορά σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς άλλους προορισμούς, η Μόσχα διευκρινίζει ότι πρέπει να προηγηθεί συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.
Η Μόσχα θα επιτρέψει σε Ουκρανούς ειδικούς να προσεγγίσουν τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας γύρω από το Τσερνομπίλ
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσηε ότι συμφώνησε να επιτρέψει σε μια ομάδα Ουκρανών συντηρητών να προσεγγίσει τις γραμμές μεταφοράς ενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Νωρίτερα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανέφερε ότι οι επικοινωνίες με το Τσερνόμπιλ αλλά και με τον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια ήταν προβληματικές και ότι η κατάσταση ήταν ανησυχητική.
Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ σκοπεύει να παρουσιάσει εντός των επόμενων ωρών τις προτάσεις της στην Ουκρανία και τη Ρωσία για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων. Μια συνάντηση είναι πιθανόν να οργανωθεί «πολύ σύντομα», είπε ο επικεφαλής της, Ραφαέλ Γκρόσι.
«Είναι ενθαρρυντικό ένα σημαντικό πράγμα: η Ουκρανία και η Ρωσική Ομοσπονδία θέλουν να εργαστούν μαζί μας και συμφώνησαν να συνεργαστούν» με την ΙΑΕΑ, είπε ο Γκρόσι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά το ταξίδι του στην Τουρκία όπου συναντήθηκε, ξεχωριστά, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντμίτρι Κουλέμπα και Σεργκέι Λαβρόφ. «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», πρόσθεσε.
- Η πρώτη δήλωση του Κασσελάκη: «Το φως κέρδισε, και η ελπίδα γίνεται το μέλλον - Στους συντρόφους ο δεύτερος είναι πρώτος»
- Αχτσιόγλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών - Από αύριο ξεκινάμε αγώνα» - Συνθήματα από τους υποστηρικτές της
- Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Elias: Από ώρα σε ώρα τα έντονα φαινόμενα - Ποιες περιοχές θα πλήξουν τη Δευτέρα
- Συντάξεις: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι συνταξιούχοι των χριστουγεννιάτικων μποναμάδων
- Οικογενειακή κατοικία: Ενοίκιο και... μισθός - Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες 8 πόλεις
- Κόντρα στον «νέο Πεπ Γκουαρδιόλα»: Μεγάλε Ματίας Αλμέιδα…
- Χωρίς το κινητό στο χέρι μόνο το 4% τα καταφέρνει: Γνωρίζεις πώς γράφονται οι 10 πιο δύσκολες ελληνικές λέξεις;

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr