Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε τη μεσολάβηση του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με την Corriere della Sera
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Με αναφορά στη σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera γράφει ότι η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε τη διαμεσολάβηση του ποντίφικα για τον τερματισμό του πολέμου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρόεδρος Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος υπογράμμισε πόσο σημαντικός, θα ήταν ένας διαμεσολαβητικός ρόλος της Αγίας Έδρας για να τεθεί τέρμα στην τρομερή αυτή ανθρώπινη δοκιμασία.
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα, ο πάπας Φραγκίσκος και ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησαν τρεις φορές. «Ο πάπας τόνισε ότι η Αγία Έδρα προσεύχεται και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει ο πόλεμος», δήλωσε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βατικανό.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Φραγκίσκος επέλεξε «να αφιερώσει τη Ρωσία και την Ουκρανία στην αγνότατη καρδιά της Παρθένου», με ειδική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Πώς φτάσαμε στη σύλληψη των γιατρών για τον θάνατο του Μαζωνάκη - Οι κάμερες και το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης
Τραγωδία στην Ελβετία: Πολύνεκρο τροχαίο μετά από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
Απίστευτο λάθος σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Δάφνη: Έβαλαν απορρυπαντικό στο φαγητό αντί για ξύδι
«Μόνο στη Νέα Υόρκη»: Άνδρας χόρευε πάνω σε νταλίκα εν κινήσει - Το βίντεο που έγινε viral
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



