Μαριούπολη: Τσετσένοι πανηγυρίζουν για την άλωση της πόλης
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την ώρα που η Ρωσία ισχυριζόταν ότι η Μαριούπολη της Ουκρανίας «έπεσε» στα χέρια της ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, αναρτούσε στο Twitter ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο Telegram ο αρχηγός των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ.
Στο εν λόγω βίντεο που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου απεικονίζονται μαχητές του , να ποζάρουν πάνοπλοι, κρατώντας σημαίες ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της πόλης. Μάλιστα οι μαχητές κραυγάζουν τη φράση «Αλαχού Ακμπάρ».
«Σύμφωνα με τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας...», αναφέρει χαρακτηριστικά.
To the chants of Allahu Akbar, the city once founded by Greeks fleeing the Ottoman Empire was “liberated” of its inhabitants by Putin’s Chechen militias. What a twist of history. https://t.co/q4yBSgi5Dl
— Yaroslav Trofimov (@yarotrof) April 21, 2022
Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Από πότε ισχύει και ποιες οφειλές υπάγονται
Συγκλονίζει ο Μάριος Φραγκούλης: «Ζήτησα να φωνάζω τη θεία μου "μητέρα" για να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν»
Λορέντζο Καριέρε: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά, σπαρακτικό «αντίο» από τον Γιώργο Ελεύθερα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



