Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
Ένοπλες Δυνάμεις: Καρατομήθηκε η ηγεσία του Υγειονομικού μετά τις καταγγελίες για τα στρατιωτικά νοσοκομεία – Ποιοι αναλαμβάνουν
Μακελειό στη Γλυφάδα: Η αιματηρή δράση της τουρκικής μαφίας - «Κάποια όπλα τα αγοράσαμε εδώ» - Νέα ντοκουμέντα
Ο Μοχάμεντ αλ Μπασίρ διορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Συρίας: Το βιογραφικό του
Ο Jay Z απαιτεί την απόρριψη της μήνυσης είτε την αποκάλυψη της ταυτότητας της καταγγέλλουσας - Η δήλωση των δικηγόρων του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr