Οι Τούρκοι έκαναν άσκηση κατάληψης… ελληνικού νησιού
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σαφή μηνύματα για τις τουρκικές διαθέσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται με αποδέκτη την Ελλάδα, έστειλε η Άγκυρα μέσω της άσκησης, «Mavi Vatan», (σ.σ. Γαλάζια Πατρίδα), που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο και χρησιμοποίησαν 122 πλοία και 41 αεροσκάφη.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε μέρος της άσκησης και μιλώντας σε ομάδα αξιωματικών, αλλά και ξένων στρατιωτικών ακολούθων, έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Παράλληλα, συγχαρητήρια στους συμμετέχοντας έδωσε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’na katılan personelimize telsizden seslendi ve personelimizi başarılarından dolayı kutladı.#MSB #HulusiAkar pic.twitter.com/As4RLY151t
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 22, 2022
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor, η άσκηση όμως ήταν στην ουσία σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού. Στο σχέδιο αναφέρεται η παρουσία ομάδων υποβρύχιας επίθεσης, οι οποίες από θαλάσσης και αέρος επιτίθενται σε ένα νησί κι αφού καταστρέφουν τους εχθρικούς στόχους τοποθετούν τη σημαία της Τουρκίας.
Ο Χουλουσί Ακάρ στην ομιλία του άφησε ξανά αιχμές σε βάρος της Ελλάδας, μιλώντας για καθυστέρηση του διαλόγου από πλευράς της Αθήνας, ωστόσο, την ίδια ώρα σε μήνυμα στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έτεινε χείρα φιλίας προς τη χώρα μας.
Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο
Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις
Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020
Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



