Ουκρανία: Απομακρύνθηκαν «με επιτυχία» 101 άμαχοι από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Αξιωματούχος της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ έκανε την Τρίτη γνωστό ότι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 101 άνθρωποι από το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έφυγαν βρίσκονται στη Ζαπορίζια, όπου λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια.
«Είμαι χαρούμενη και νιώθω ανακούφιση, καθώς επιβεβαιώνω ότι 101 άμαχοι απομακρύνθηκαν με επιτυχία από το χαλυβουργείο του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη», είπε η Οσνάτ Λουμπρανί, συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για την Ουκρανία.
«Χάρη στην επιχείρηση, 101 γυναίκες, άνδρες, παιδιά και πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι μπόρεσαν τελικά να φύγουν από τα καταφύγια που βρίσκονται κάτω από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ και να δουν το φως της ημέρες έπειτα από δύο μήνες», επισήμανε, σε μια ανακοίνωση που εστάλη σε δημοσιογράφους, η Λουμπρανί.
Ταυτόχρονα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, που ενεπλάκη επίσης στην επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης, εξέδωσε μια ανακοίνωση όπου ανέφερε πως περίπου 100 άνθρωποι από την περιοχή του εργοστασίου στη Μαριούπολη έφθασαν στη Ζαπορίζια σήμερα. Μεταξύ τους, βρίσκονται τραυματίες, προσέθεσε.
Οι συνεργασίες που ταλαιπωρούν Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ, οι 10 γαλάζιοι στη νέα δικογραφία για ΟΠΕΚΕΠΕ και το απαγορευτικό για εκλογές
Τα «αγκάθια» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση - Πώς απαντάει στην κριτική για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και ακρίβεια
Η ακρίβεια «τρώει» την αύξηση των 40 ευρώ στον κατώτατο μισθό - «Είναι ανεπαρκής και φτωχή»
Η ΟΣΥ δίνει και άλλες γραμμές στους ιδιώτες παρά τα πρόστιμα - Από την αρχή ο διαγωνισμός για τις κάμερες σε λεωφορεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




